Binnenschilderwerk is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de binnenkant van je huis goed behouden wordt. Je beschermd je interieur tegen slijtage en je geeft de woning een mooi look van binnenuit. Op deze pagina lees je meer over de verschillende soorten werkzaamheden die bij binnenschilderwerk horen.

Binnendeur schilderen

Als je de binnendeur wilt gaan schilderen raden we aan om eerst de deur zelf uit de scharnieren te halen en op de platte kant te leggen. Zo zorg je ervoor dat je het beste resultaat krijgt tijdens het schilderen. Vergeet daarnaast niet om de sloten en de deurkruk te verwijderen of af te plakken.

Je muren schilderen

Het verven van je binnenmuren is waarschijnlijk toch wel de meest voorkomende klus die gedaan wordt. Het schilderen van je binnenmuur is niet erg duur maar zorgt wel voor veel resultaat. Je kunt eigenlijk alle soorten muren wel schilderen. Zo heb je gipsplaten, stukwerk of bijvoorbeeld bakstenen.

Je plafond verven

Het verven van een plafond is vaak een wat lastigere klus. De kans is groot dat je nek- en schouderklachten krijgt doordat je steeds omhoog moet gaan kijken als je gaat schilderen. Daarom is het ook belangrijk dat je zorgt voor een goed tempo en alles in één keer afschildert bij het schilderen van je plafond.

De trap verven

Door je trap te gaan verven voorkom je ook nog eens veel slijtage. Als je een houten trap hebt wordt slijtvaste verf ook sterk aangeraden. Heb je geen slijtvaste verf, dan raden we aan dat je een laklaag bovenop de verflaag aanbrengt.

Vloer schilderen

Het is ook nog mogelijk om je vloer te gaan schilderen. Dit komt vooral voor als je beschikt over een houten vloer of een parket. Dit is net zoals bij het schilderen van een trap belangrijk om slijtage te voorkomen. Er is wel veel voorbereidingswerk nodig om de grond te gaan schilderen. Zo moet de vloer eerst nog ontvet worden. In sommige gevallen moet de vloer ook nog geschuurd worden.

Wil je meer informatie over schilderwerken? Neem dan een kijkje op Schilder-Nu.